最新記事

Μόνο τότε υποθέτουμε ότι οι περισσότερες γάτες προστατεύονται πραγματικά », εξηγεί ο Leschnik.

Μόνο τότε υποθέτουμε ότι οι περισσότερες γάτες προστατεύονται πραγματικά », εξηγεί ο Leschnik.

Είναι επίσης πιθανές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βρογχίτιδα, για παράδειγμα. Τα χλαμύδια είναι συχνά εν μέρει υπεύθυνα για την ασθένεια της γρίπης της γάτας. Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης της γάτας συχνά περιλαμβάνει έναν ορό κατά των χλαμυδίων.

Στο βίντεο: Αυτά τα τρόφιμα είναι τοξικά για τη γάτα σας.

© Βίντεο: News.at/Jakob Faya

Πόσο συχνά πρέπει να εμβολιάζω τη γάτα μου;

Οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας προσφέρονται συχνά ως συνδυασμός παρασκευής. Ο πρώτος εμβολιασμός πρέπει να δοθεί στην όγδοη εβδομάδα της ζωής, ο δεύτερος στη δωδέκατη εβδομάδα. Εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης, συνιστάται τρίτος εμβολιασμός στη 16η εβδομάδα της ζωής. Η βασική ανοσοποίηση ολοκληρώνεται με τον εμβολιασμό που πραγματοποιείται κατά το δεύτερο έτος της ζωής. “Μόνο τότε υποθέτουμε ότι οι περισσότερες γάτες προστατεύονται πραγματικά”, εξηγεί ο Leschnik.

Κατά κανόνα, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας πρέπει να γίνεται ετησίως. “Συνήθως” επειδή ορισμένα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται ετησίως, ενώ άλλα προτείνουν περίοδο τριών ετών. «Αυτό μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή», εξηγεί ο Leschnik και συνιστά να το συζητήσετε με τον κτηνίατρο που θα θεραπεύσετε και να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες του κατασκευαστή.

© iStockphoto.com

Μπορείτε να εμβολιάσετε κατά της λύσσας από 12 εβδομάδες έως 16 εβδομάδες. Προτείνεται ένα διάστημα τριών ετών. Ωστόσο, ο εμβολιασμός κατά της λύσσας δεν πρέπει να συνδυαστεί με αυτόν κατά της λευχαίωσης των αιλουροειδών. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. Το διάστημα μεταξύ των δύο εμβολιασμών πρέπει να είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Ο εμβολιασμός κατά της λεύκωσης των αιλουροειδών χορηγείται συνήθως από τον πέμπτο ή τον έκτο μήνα της ζωής. Η βασική ανοσοποίηση ολοκληρώνεται με δύο εμβολιασμούς στον πρώτο και έναν τρίτο στο δεύτερο χρόνο ζωής.

Ο εμβολιασμός ενέχει επίσης έναν συγκεκριμένο κίνδυνο;

“Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε ανοσολογική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε όγκο”, εξηγεί ο Leschnik. Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτός ο όγκος θα μπορούσε επίσης να είναι κακοήθεις. Αυτός ο κίνδυνος δεν δίνεται μόνο με εμβολιασμούς, αλλά και με ενέσεις οποιουδήποτε είδους. Σε σύγκριση με τον αριθμό των μη εμβολιασμένων ζώων που αναπτύσσουν λοίμωξη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα, λόγω αποτυχίας εμβολιασμού, ο κίνδυνος σχηματισμού όγκων είναι αμελητέος.

Μπορείτε να βρείτε τις “The Cosmos Handbook Cats” εδώ.

Οι σύνδεσμοι που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι οι λεγόμενοι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο συνεργατών και πραγματοποιήσετε αγορές μέσω αυτού του συνδέσμου, λαμβάνουμε προμήθεια από το σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα ή πάροχο.reduslim κόστος Η τιμή δεν αλλάζει για εσάς.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Τι πρέπει να εννοώ

Γάτα

εμβολιάζω? Ποιοι εμβολιασμοί μπορώ να κάνω με ασφάλεια χωρίς; Και τι κίνδυνο να αναλάβω εάν αποφασίσω κατά του εμβολιασμού; Οι απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα.

Ποιοι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί;

Απαιτείται μόνο ένας εμβολιασμός από το νόμο – και μόνο εάν το βελούδινο πόδι διασχίζει τα σύνορα, Ο Michael Leschnik από το VedmedUni Vienna εξηγεί. Όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ, ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η γάτα έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας. Ο εμβολιασμός πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός ενός δεδομένου χρονικού πλαισίου. Όταν ταξιδεύετε προς ή από χώρα εκτός ΕΕ, απαιτείται απόδειξη τίτλου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης ενδιαφέρον:

Αυτά τα πράγματα είναι δηλητηριώδη για τις γάτες

Τι πρέπει να εμβολιάσω τη γάτα μου;

Με εξαίρεση τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες γάτας δεν υποχρεούνται νομικά να εμβολιάσουν τους τετράποδους φίλους τους. Ωστόσο, συνιστώνται ιδιαίτερα ορισμένοι εμβολιασμοί. Αυτό περιλαμβάνει, αφενός, εκείνους κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας και, αφετέρου, αυτούς κατά της λύσσας. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός τόσο με τη γρίπη της γάτας όσο και με τη νόσο της γάτας. Τα παθογόνα δεν μεταδίδονται μόνο από ζώο σε ζώο, αλλά και μέσω ανθρώπων ή αντικειμένων που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένη γάτα.

Γρίπη γάτας

“Η γρίπη της γάτας είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια. Αν και συνήθως δεν είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη ζωή”, προειδοποιεί ο κτηνίατρος. Εάν ο ιός του έρπητα εμπλέκεται στη μόλυνση, η ασθένεια μπορεί να ξεσπάσει κάθε φορά που η γάτα είναι υπό πίεση. “Δεν μπορείς ποτέ να το ξεφορτωθείς”, προειδοποιεί ο Leschnik. “Το ζώο αισθάνεται πολύ άσχημα τότε. Το πύον τρέχει έξω από τα μάτια και τη μύτη του και δεν τρώει τίποτα.” Η ανάκαμψη είναι αντίστοιχα περίπλοκη και κουραστική.

© iStockphoto.com

Ασθένεια γάτας

Οι παρβοϊοί που είναι υπεύθυνοι για τη μόλυνση με νόσο της γάτας είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιβιώσουν στα κόπρανα του ζώου σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον έξι μήνες. Η ίδια η ασθένεια είναι συνήθως σοβαρή. Απάθεια, πυρετός, απώλεια όρεξης, έμετος και διάρροια είναι μερικά από τα πιθανά συμπτώματα. “Μια πιθανότητα επιβίωσης δίνεται μόνο με τη μέγιστη ιατρική προσπάθεια.” Σύμφωνα με τη Leschnik, μπορεί να επιβαρυνθούν έως και 2.000 ευρώ. Εάν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να επενδύσει ένα τέτοιο ποσό, η πιθανότητα επιβίωσης μειώνεται σε λιγότερο από δέκα τοις εκατό.

λύσσα

Μόλις η γάτα αναπτύξει λύσσα, δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Η ασθένεια αρχικά εκδηλώνεται με μια αλλαγμένη συμπεριφορά. Το ζώο είναι φοβισμένο και νευρικό, αργότερα επιθετικό και ανήσυχο. Στο τελευταίο στάδιο, εμφανίζονται συμπτώματα παράλυσης, έως ότου επιτευχθεί τελικά θάνατος. Εάν υπάρχει υποψία λύσσας, το ζώο πρέπει να θανατωθεί. Ο εύκολος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το σενάριο είναι να εμβολιαστείτε τη γάτα σας. Προς το παρόν, ωστόσο, ο κίνδυνος μιας γάτας να πιάσει λύσσα στην Αυστρία είναι πιθανό να είναι ελάχιστος, προειδοποίησε προσεκτικά ο Leschnik.

Επίσης ενδιαφέρον:

Πώς να εφοδιάσετε το διαμέρισμά σας φιλικό προς τις γάτες

Ποιοι εμβολιασμοί μπορώ να κάνω χωρίς;

Ενώ οι υπαίθριες γάτες, καθώς και οι εσωτερικές γάτες πρέπει να εμβολιάζονται κατά της γρίπης των γατών, της νόσου της γάτας και πιθανώς της λύσσας, η κατάσταση είναι διαφορετική με το FIP, τη λευκώδη γάτα και τα χλαμύδια. Είναι σημαντικό να εξεταστεί εάν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός. Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης; Ζει το ζώο σε ένα νοικοκυριό με πολλές γάτες; Και έχει η γάτα ελεύθερη πρόσβαση και, συνεπώς, πιθανή επαφή με μολυσμένα ζώα;

FIP

Η ασθένεια προκαλείται από τον κοροϊό της γάτας. Στο 95 τοις εκατό των περιπτώσεων, η μόλυνση είναι ακίνδυνη. Η διάρροια και ο πυρετός μπορεί να εμφανιστούν ή να μην εμφανιστούν. Σε πέντε τοις εκατό των περιπτώσεων, ωστόσο, η ασθένεια εμφανίζεται – και τελειώνει θανατηφόρα. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ιδιαίτερα υψηλός σε γάτες που διατηρούνται σε περιορισμένο χώρο και στις οποίες υπάρχει συνεχής αλλαγή. Για παράδειγμα στο καταφύγιο ζώων ή στο πανσιόν γάτας. Υπάρχει εμβολιασμός κατά του FIP, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο.

© iStockphoto.com

Λεύκωση της γάτας

Ένα μεγάλο ποσοστό των μολυσμένων γατών καταφέρνουν να καταπολεμήσουν με επιτυχία τον ιό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, οι ιοί εξαπλώνονται στο αίμα πριν επιτεθούν στο μυελό των οστών. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από αναιμία, πυρετό, δύσπνοια, έμετο και διάρροια έως νευρολογικά συμπτώματα και σχηματισμό όγκου. Επειδή η ασθένεια αποδυναμώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, λοιμώξεις που είναι αβλαβείς από μόνες τους μπορούν να γίνουν απειλητικές για τη ζωή. Ο ιός μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένη γάτα. Συνιστάται να δοκιμάζονται τα ζώα σε εξωτερικούς χώρους για λευκίαση και – εάν είναι αρνητικά – να εμβολιάζονται.

Χλαμύδια

Ακριβώς όπως οι ιοί που είναι υπεύθυνοι για τη λευχαίωση, τα χλαμύδια μεταδίδονται κυρίως από ζώο σε ζώο. Σε περίπτωση ασθένειας, συνήθως εμφανίζεται μαζική επιπεφυκίτιδα. Είναι επίσης πιθανές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βρογχίτιδα, για παράδειγμα. Τα χλαμύδια είναι συχνά εν μέρει υπεύθυνα για την ασθένεια της γρίπης της γάτας. Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης της γάτας συχνά περιλαμβάνει έναν ορό κατά των χλαμυδίων.

Στο βίντεο: Αυτά τα τρόφιμα είναι τοξικά για τη γάτα σας.

© Βίντεο: News.at/Jakob Faya

Πόσο συχνά πρέπει να εμβολιάζω τη γάτα μου;

Οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας προσφέρονται συχνά ως συνδυασμός παρασκευής. Ο πρώτος εμβολιασμός πρέπει να δοθεί στην όγδοη εβδομάδα της ζωής, ο δεύτερος στη δωδέκατη εβδομάδα. Εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης, συνιστάται τρίτος εμβολιασμός στη 16η εβδομάδα της ζωής. Η βασική ανοσοποίηση ολοκληρώνεται με τον εμβολιασμό που πραγματοποιείται κατά το δεύτερο έτος της ζωής. “Μόνο τότε υποθέτουμε ότι οι περισσότερες γάτες προστατεύονται πραγματικά”, εξηγεί ο Leschnik.

Κατά κανόνα, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας πρέπει να γίνεται ετησίως. “Συνήθως” επειδή ορισμένα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται ετησίως, ενώ άλλα προτείνουν περίοδο τριών ετών. «Αυτό μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή», εξηγεί ο Leschnik και συνιστά να το συζητήσετε με τον κτηνίατρο που θα θεραπεύσετε και να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες του κατασκευαστή.

© iStockphoto.com

Μπορείτε να εμβολιάσετε κατά της λύσσας από 12 εβδομάδες έως 16 εβδομάδες. Προτείνεται ένα διάστημα τριών ετών. Ωστόσο, ο εμβολιασμός κατά της λύσσας δεν πρέπει να συνδυαστεί με αυτόν κατά της λευχαίωσης των αιλουροειδών. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. Το διάστημα μεταξύ των δύο εμβολιασμών πρέπει να είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Ο εμβολιασμός κατά της λεύκωσης των αιλουροειδών χορηγείται συνήθως από τον πέμπτο ή τον έκτο μήνα της ζωής. Η βασική ανοσοποίηση ολοκληρώνεται με δύο εμβολιασμούς στον πρώτο και έναν τρίτο στο δεύτερο χρόνο ζωής.

Ο εμβολιασμός ενέχει επίσης έναν συγκεκριμένο κίνδυνο;

“Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε ανοσολογική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε όγκο”, εξηγεί ο Leschnik. Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτός ο όγκος θα μπορούσε επίσης να είναι κακοήθεις. Αυτός ο κίνδυνος δεν δίνεται μόνο με εμβολιασμούς, αλλά και με ενέσεις οποιουδήποτε είδους. Σε σύγκριση με τον αριθμό των μη εμβολιασμένων ζώων που αναπτύσσουν λοίμωξη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα, λόγω αποτυχίας εμβολιασμού, ο κίνδυνος σχηματισμού όγκων είναι αμελητέος.

Μπορείτε να βρείτε τις “The Cosmos Handbook Cats” εδώ.

Οι σύνδεσμοι που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι οι λεγόμενοι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο συνεργατών και πραγματοποιήσετε αγορές μέσω αυτού του συνδέσμου, λαμβάνουμε προμήθεια από το σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα ή πάροχο. Η τιμή δεν αλλάζει για εσάς.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Τι πρέπει να εννοώ

Γάτα

εμβολιάζω? Ποιοι εμβολιασμοί μπορώ να κάνω με ασφάλεια χωρίς; Και τι κίνδυνο να αναλάβω εάν αποφασίσω κατά του εμβολιασμού; Οι απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα.

Ποιοι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί;

Απαιτείται μόνο ένας εμβολιασμός από το νόμο – και μόνο εάν το βελούδινο πόδι διασχίζει τα σύνορα, Ο Michael Leschnik από το VedmedUni Vienna εξηγεί. Όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ, ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η γάτα έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας. Ο εμβολιασμός πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός ενός δεδομένου χρονικού πλαισίου. Όταν ταξιδεύετε προς ή από χώρα εκτός ΕΕ, απαιτείται απόδειξη τίτλου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης ενδιαφέρον:

Αυτά τα πράγματα είναι δηλητηριώδη για τις γάτες

Τι πρέπει να εμβολιάσω τη γάτα μου;

Με εξαίρεση τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες γάτας δεν υποχρεούνται νομικά να εμβολιάσουν τους τετράποδους φίλους τους. Ωστόσο, συνιστώνται ιδιαίτερα ορισμένοι εμβολιασμοί. Αυτό περιλαμβάνει, αφενός, εκείνους κατά της γρίπης της γάτας και της νόσου της γάτας και, αφετέρου, αυτούς κατά της λύσσας. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός τόσο με τη γρίπη της γάτας όσο και με τη νόσο της γάτας. Τα παθογόνα δεν μεταδίδονται μόνο από ζώο σε ζώο, αλλά και μέσω ανθρώπων ή αντικειμένων που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένη γάτα.

Γρίπη γάτας

“Η γρίπη της γάτας είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια. Αν και συνήθως δεν είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη ζωή”, προειδοποιεί ο κτηνίατρος. Εάν ο ιός του έρπητα εμπλέκεται στη μόλυνση, η ασθένεια μπορεί να ξεσπάσει κάθε φορά που η γάτα είναι υπό πίεση. “Δεν μπορείς ποτέ να το ξεφορτωθείς”, προειδοποιεί ο Leschnik. “Το ζώο αισθάνεται πολύ άσχημα τότε. Το πύον τρέχει έξω από τα μάτια και τη μύτη του και δεν τρώει τίποτα.” Η ανάκαμψη είναι αντίστοιχα περίπλοκη και κουραστική.

© iStockphoto.com

Ασθένεια γάτας

Οι παρβοϊοί που είναι υπεύθυνοι για τη μόλυνση με νόσο της γάτας είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιβιώσουν στα κόπρανα του ζώου σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον έξι μήνες. Η ίδια η ασθένεια είναι συνήθως σοβαρή. Απάθεια, πυρετός, απώλεια όρεξης, έμετος και διάρροια είναι μερικά από τα πιθανά συμπτώματα. “Μια πιθανότητα επιβίωσης δίνεται μόνο με τη μέγιστη ιατρική προσπάθεια.” Σύμφωνα με τη Leschnik, μπορεί να επιβαρυνθούν έως και 2.000 ευρώ. Εάν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να επενδύσει ένα τέτοιο ποσό, η πιθανότητα επιβίωσης μειώνεται σε λιγότερο από δέκα τοις εκατό.

λύσσα

Μόλις η γάτα αναπτύξει λύσσα, δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Η ασθένεια αρχικά εκδηλώνεται με μια αλλαγμένη συμπεριφορά. Το ζώο είναι φοβισμένο και νευρικό, αργότερα επιθετικό και ανήσυχο. Στο τελευταίο στάδιο, εμφανίζονται συμπτώματα παράλυσης, έως ότου επιτευχθεί τελικά θάνατος. Εάν υπάρχει υποψία λύσσας, το ζώο πρέπει να θανατωθεί. Ο εύκολος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το σενάριο είναι να εμβολιαστείτε τη γάτα σας. Προς το παρόν, ωστόσο, ο κίνδυνος μιας γάτας να πιάσει λύσσα στην Αυστρία είναι πιθανό να είναι ελάχιστος, προειδοποίησε προσεκτικά ο Leschnik.

Επίσης ενδιαφέρον:

Πώς να εφοδιάσετε το διαμέρισμά σας φιλικό προς τις γάτες

Ποιοι εμβολιασμοί μπορώ να κάνω χωρίς;

Ενώ οι υπαίθριες γάτες, καθώς και οι εσωτερικές γάτες πρέπει να εμβολιάζονται κατά της γρίπης των γατών, της νόσου της γάτας και πιθανώς της λύσσας, η κατάσταση είναι διαφορετική με το FIP, τη λευκώδη γάτα και τα χλαμύδια.

Top